HOT NEWS !
Home / Poker News / България на крачка от приемането на нов много по-добър закон за хазарта.Онлайн покера става легален!

България на крачка от приемането на нов много по-добър закон за хазарта.Онлайн покера става легален!

Легален онлайн-покер

Вчера мина на второ четене поправката в закона за онлайн хазарта.С новото данъчно облагане условията за получаване на лиценз са много по-добри.Очакванията са България да стане атрактивно място за развиване на онлайн залаганията и най-вече онлайн покера(частта която нас ни засяга най-много).С новия законопроект от скандинавски тип България ще има един от най-либералните режими които спокойно могат да се сравняват с тези на Малта и Дания.

Най-важния текст от закона е часта за облагането на онлайн операторите която гласи:

За издаване и поддържане на лиценз за онлайн залагания се събира двукомпонентна държавна такса, състояща са от еднократна такса в размер 100 000 лв. и променлива част в размер на 20 на сто върху разликата между стойността на получените залози и изплатените печалби, а за игри, за които се събират такси и комисионни за участие – в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисионни.

Какво предстой сега ?

Необходимо е закона да се обнародва в държавен вестник, след което операторите ще имат шест месечен гратисен период да се лицензират.Операторите който не получат лиценз ще бъдат филтрирани и няма да бъдат достъпни от територията на България.

Докато с предишния закон бе убита цяла една индустрия като в държавната хазна не е постъпила нито една стотинка данък от онлай хазарт.Сега с новия закон България дава шанс на една огромна индустрия да навлезе на българския пазар.Онлайн операторите ще плащат данъци като според някои депутати се очаква само за следващата година да има приходи в хазната от около 20 млн. лв. 10% от който ще отидат за култура -това са около 2 мл. лева

Сега само остава да видим какво ще се случи през следващите месеци.

Имаме информация, че Betfair вече са подали своите документи в НАП ! “Връщаме се в бизнеса на бял кон”

Check Also

покер играч празнува докато си мисли, че е спечелил голям пот

Poker player celebrated as thinking he had won POT worth over $ 5 million, but was cruelly confused !

As in the life and in poker nothing are not sure and you don’t celebrate …

Leave a Reply

Powered by Live Score & Live Score App