HOT NEWS !
Home / POKER SCHOOL / НЕ прекалявайте с АК („Big Slick“)

НЕ прекалявайте с АК („Big Slick“)

туз и поп

Израза “big slick” е американски термин използван за ръката A-K в Texas Hold’em покера
Произхода на термина не е ясен, но неговото значение е, че ръката АК има повече латентна енергия от други ръце.Ръката е почти на едно ниво с QQ което я прави монстер. Въпреки това обаче в турнирите , AK е довела до „смъртта“ на страшно много играчи ,с нея са отпадали много повече играчи отколкото евентуално всяка друга ръка.

Толкова много играчи, че има друг термин за нея който е „walking back to Houston“. Така че с ръката AK трябва да се играе внимателно особенно в турнири и кеш маси с дълбоки стакове. Можем да дадем много примери за случаи в кеш игри , където ръката AK се преиграва дори от опитни играчи. Нека разгледаме един пример, за да покажем какво имаме в предвид.

Играете онлайн на full ring(10 човека) маса 100 NL с много стегнати(tight) играчи където играч от ранна позиция с 100bb стак рейзва с 3.5bb.
Мигновено следващия играч в ляво с ефективен стак от 100bb плаща рейза и всички други фолдват до вас.Вие сте на cut off с Ac-Kc.
Повечето от играчите автоматично ще направят 3/bet с тази ръка, но това е голяма грешка срещу пасивни tight играчи.Рейза от ранна позиция при тези играчи обикновено означава,че имат добра ръка.

Доста често ще сте срещу други АК,погребани под премиум чифтове или 50/50 срещу QQ и JJ.Дори и да доминирате своя опонент вие все още ще имате шанс едно към три да направите топ пеър на флопа.Така, че в тази ситуация кол префлоп е много по-добре от 3 бет.
Ако един от тези играчи направи ри-рейз тогава вие ще сте доволни,че само сте платили и не сте направили 3 бет.Има много ситуации в покера където A-K не е никак силна ръка особенно в кеш игрите с дълбоки стакове.

Поуката от тази конкретна ръка е ясно и тя е да не надценявате AK , дори ако някои играчи на галено я наричат ​​“Big Slick“ 🙂 .

Check Also

Омаха покер

Omaha

За тези играчи, които вече са запознати с Texas Hold’em, научаването на Omaha е естествена …

Вашият коментар

Powered by Live Score & Live Score App