HOT NEWS !
Home / POKER SCHOOL / ЛИМИТИ НА ЗАЛАГАНИЯ В ПОЕКРА

ЛИМИТИ НА ЗАЛАГАНИЯ В ПОЕКРА

 • Фиксиран лимит на залагане(FL или  Fixed Limit)

  Залагането при фиксирания лимит става чрез предварително определени суми за залагане.При Texas Hold’em-а  има 4-ри рунда за залагаене- Префлоп,флоп,търн и ривър. При първите два рунда префлоп и флоп размера на всички бетове(залози)е равен на големия блайнд.В останалите рундове търн и ривър размерът на бетовете се удвоява.
  Пример: Играем на маса с лимити долар-два. Означението на масата ще е $1/$2 FL   тези цифри не показват размера на блиндовете, а означават стъпката на залозите.През първите два рунда(префлоп и флоп) вашата стъпка на залози ще е $1,когато дойде ваш ред Вие ще можете да заложите $1 или ако има залог преди вас ще имате право да рейзнете на $2.През третия и четвъртия рунд стъпката на залозите ще е $2,а рейзовете ще са по 4$.Трябвада запомните, че при фискираните лимити са разрешени максимум четири бета при всеки рунд те включват:  (1) бет, (2) рейз, (3) ри-рейз, и (4)кап(последен залог).

 •  Без лимит(NL, No Limit, Без Лимит)

  Пр игрите без лимит минималния залог е размера на големия блайнд, а максималния залог е цялата сума с която разполагате на масата(целия стак който имате).Това е най-интересния и популярен лимит на залагания в покера.
  Пример:  играем на маса с означение  $1/$2 NL тук цифрите означават размера на големия и малкия блайнд, минималният залог който можете да направите във всеки един от рундовете е размера на големия блайнд.В случая минималния залог ще е $2. Ако разполагате с $90 на масата,всички играчи са чек преди вас и решите да залагате вие ще имате избор от залог в размер  между $2 и която и да е сума до $90.Ако някой от играчите  е заложил преди вас примерно$ 5 и вие решите да рейзвате минималния ви рейз ще бъде залога на играча преди вас по две- в случая $10, ще имате и опция да заложите всяка една сума до размера на целия ви стак вслучая $90.

 • Пот лимит(PL, Pot Limit, Пот Лимит)

  Пот лимит игрите приличат на игрите без лимит като разликата е в това, че максималния рамер на залога се определя от размера на пота.Минималния залог е в размер на големия  блайнд, а максималния залог е толкова колкото е голям пота.
  Пример:Ако в даден рунд размера на пота е $10,максималния залог ще бъде също $10.В този пример ако играч бетне $10 следващият играч ще има опция да фолдне,да палти $10 или да рейзне максималния залог от $40.Защо максималния залог е $40? Защото до момента в пота има $10+$10(залога на играч 1),играч 2 ще трябвада плати $10 и ще има възможност да заложи размера на пота който до момента е $30.

Четейки статията най-вероятно Ви изглежда доста сложно,но за щастие при онлайн покера всички тези сметки в примерите се изчисляват от покер софтуера.Всеки един от покер софтуерите има бутони за минимален залог,максимален залог и скала по която можете да избирате колко да заложите- всичко става автоматично няма да Ви се налага да сямтата толкова много 🙂 .

Check Also

Омаха покер

Omaha

За тези играчи, които вече са запознати с Texas Hold’em, научаването на Omaha е естествена …

Вашият коментар

Powered by Live Score & Live Score App