HOT NEWS !
Home / POKER SCHOOL / Покер правила -Texas Hold ’em

Покер правила -Texas Hold ’em

Покер правилата на Texas Hold ’em са доста лесни. По принцип картите в покерa се раздават от крупие,  но крупиета има предимно в казината.При домашни игри картите се раздават от самите играчи.За да се обозначи играча който раздава, се използва дилър бутон.Дилър бутона се обозначава с буквата D.В онлайн покера има виртуален дилър.

Блиндове (blinds)

Преди да бъдат раздадени картите има задължителен залог, така наречените Блиндове (blinds),задължителните залози са само два: голям(big blinds)и малък(smal blinds).Блиндовете са стимул за играчите да играят всяка ръка.Двамата играчи които са от ляво на дилър бутона дават задължителения  вход(blinds),един вид като такса.Играча който е в ляво на дилъра залага малък блинд който е половината на големия блинд, а този който е в ляво на малкия блинд залага голям блинд.

Игра Префлоп (Preflop)

Всички играчи на масата получават по две обърнати карти които са видими само за играча на който са раздадени.След като са раздадени картите идва първият кръг за залагане, първи трябва да действа играча в ляво от големия блайнд(Big blind), позицията на този играч се нарича Under The Gun (UTG).Той има право да :

  • Call – да плати размер на големия блинд
  • Raise – рейз – да вдигне залога
  • Fold – фолд – да  хвърли картите си и да чака следващото раздаване.

Тези действия се повтарят за всички играчи като реда на играчите е по часовниковата стрелка.Ако някой от играчите реши да вдигне залаога другите които са останали в играта са длъжни да платят или да вдигнат залога с още.Когато всички играчи платят идва редът на флопа.

Игра на Флопа(flop)

На флопа се обръщат три карти видими за всички и след това идва вторият кръг за залагане.Първия играч който трябва да действа този път е играча който седи в ляво от дилъра.Опцийте пред играчите са същите които изброихме по горе плюс още една – чек или CHECK.

Какво е Check ? Опцията чек е възможна само ако няма залог преди вас.Ако в даден гръг на залагане всички играчи чекнат идва следващия кръг за залози без да се налага някой да дава пари!

Търн (Turn)

Отваря се четвърта обща карта видима за всички и идва отново кръг за залагане.

Ривър (River)

Раздава се последната пета обща карта видима за всички и идва последния кръг за залагане.

Шоудаун (Showdown)

Шоудаун е моментът в който всички останали играчи в раздаването трябва да си покажат картите и да се определи победител.Ако има двама или повече играчи с едни и същи печеливши ръце печлбате се разпределя на равни части.

 

 

Check Also

Омаха покер

Omaha

За тези играчи, които вече са запознати с Texas Hold’em, научаването на Omaha е естествена …

Вашият коментар

Powered by Live Score & Live Score App