HOT NEWS !
Home / POKER SCHOOL / Сила на покер ръцете

Сила на покер ръцете

Силата на ръцете при Texas Holdem’em e първото нещо което трябва да научите.Играта се играе с тесте от 52 карти като се раздават по две  обърнати с лицето на доло карти на всеки играч и още 5 карти на масата които се виждат от всички играчи .Целта на всеки играч е да състваи най-добрата ръка с общо седемте карти(двете които държи в него и  раздадените пет общи карти на масата които се виждат от всички)

Висока карта(high card)

 

 

 

Високата ръка е всяка ръка която не влиза в категориите изброени по-доло,ако двама играчи имат висока ръка победителя ще се определи от това кой държи най-високата.

Пример показаната ръка по-горе е King High,тя ще загуби от ръка съдържаща асо(Ace), ако и двете ръце съдържат най-висока карта поп се гледа следващата по сила карта.Например показаната ръка ще загуби от  KQ954, защото въпреки, че и двете ръце са с най-висока карта поп дамата е по висока от валето.

Пример:

Играч 1 държи KQ , Играч 2 държи   K9

На масата имаме J 10 5 7 2

Играч 1  победи с ръка KQ ,J 10 7

Играч 2 ще падне с ръка K9J 10 7

Един чифт(One pair) :

 

 

Когато две от картите Ви се повтарят това е чифт, ако двама играчи имат един и същ чифт се гледат така наречените кicker-и  втората по сила карта след това се гледа третата и т.н.т

Например ръката от картинката би загубила от ръка А А96 2 защото девятката е по-висока от осмицата.

Два чифта(Two pairs)

 

 

Това са две еднакви карти заедно с други две еднакви.Ако двама играчи имат по два чифта печели по- високия.В случай, че и двамата играчи държат еднакъв висок чифт се сравняват ниските чифтове.Ако и двата чифта на играчите са еднакви се гледа кой има по- висока пета карта кicker.

Тройка,трипс или сет(Three of a kind, trips or set)

 

 

Когато държите три еднакви карти това е сет, една доста доходоносна ръка.При тази ръка също може да се прибегне до сръвняване на кicker-ите.Когато двама играчи държат две еднакви тройки се гледат другите две и който държи по висок кicker печели.

Стрейт(Straight) или кента:

 

 

 

Това са пет поредни карти от различна боя.Внимание! Асото може да се използва и като най-ниска карта.Например АКQJТ е най-високият стрейт, а А2345 е най-ниският стрейт до петица.

Флъш(Flush)

 

 

Това са пет карти от една боя.Когато двеама играчи имат флъш се гледа по-високата карта, ако първите карти на играчите са еднакви тогава се гледа втората,третата и така докато се определи печеливш играч.В Тексас холдема боята никога не определя печелившата ръка.Няма начин двама или повече играчи да направят флъш с две различни бои !

Фул хаус(full haus)

 

 

Когато имате три еднакви карти заедно с две еднакви.Когатодвама играчи имат фул хаус печели този който има по-висока тройка,ако картите са общи и двамата имат едни и същи тройки се гледа по-високия чифт.

Каре (Four of a kind или quads)

 

 

Каре имате когато съберете четири еднакви карти.Ако двама играча имат карета се гледа по-високото.В случай, че карето е общо се гледа  кicker(петата карта)

Стрейт флъш (Straight flush)

 

 

 

Това са пет поредни карти от една боя,когато двама играчи имат стрейт флъш печели този който е по-висок.Най -силната ръка в поквера е

Роял Флъш

 

 

 

Когато имате такава ръка залагате всичките чипове  които имате 🙂 няма как да загубите с нея, за жалост подобна ръка се пада изключително рядко.

 

Това бяха всичките ръце в покера,  със сигурност можеби някои неща не са Ви ясни, но когато започните да играете ще разберете всичко.Практика си трябва.

Важно е да знаете, че боята в покера не играе никаква роля и покер ръката винаги се съставя от пет карти.Също така ако играете покер на повече от една маса е добре да си промените цветовете на картите от два на четири.Вместо да виждате картите в черен и червен цвят ще виждате всяка боя в различен цвят(4 color cards).

 

Check Also

Омаха покер

Omaha

За тези играчи, които вече са запознати с Texas Hold’em, научаването на Omaha е естествена …

Вашият коментар

Powered by Live Score & Live Score App