HOT NEWS !
Home / POKER SCHOOL / Кога трябва да използваме „Overbet“в покера ?

Кога трябва да използваме „Overbet“в покера ?

овърбет в покера

Овърбет е всеки залог който е по-голям от размера на пота. Да знаеш кога да използваш овърбет е също толкова важно колкото и да знаеш кога да чек рейзваш, и кога да блъфираш.Въпреки това много играчи зобщо не използват овърбет или ако го ползват го правят твърде рядко.

Покер професионалистите Randy Lew, Isaac Haxton, Marc-Andre ‘FrenchDawg’ Ladouceur, Alex Millar и Mickey Petersen обсъждаха овърбет залозите и всички са на мнение, че те не се използват достатъчно.Те дават някой съвети и разкриват предимствата на овърбет залозите.

  1. Големите ръце са за големи залози- Когато имате нътс или много силна ръка , целта ви е да съберете възможно най- много средства.В тези ситуации оувърбет може да бъде по-ефективен от чек рейз. За повечето играчи залог от 120 % от пота не е значително по-различно от залог от 80%/li>
  2. За да защитите ръката си -Ако имате силна, но уязвима ръка овърбет ще ви помогне да я защитите.В този случай на опонента ви ше му излезе доста солено преследването на всеки дроу.
  3. Полу блъф -Когато имате силен дроу с овърбет ще имате шанса да спечелите пота още преди да сте направили силната ръка,плюс голям пот когато я уцелите
  4. Срещу играч с прозрачни ръце- Някои опоненти играят доста прозрачно. Когато прочетете рейнджа от ръце на опонента ви , един оувърбет ще прилича на блъф или много силна ръка.

Как ще реагирате на оувърбет е комбинация от вашия имидж на масата,стила и имиджа на вашия опонент.
Очевидно един овърбет от маниак на масата ще се третира по различен начин от колкото от един стабилен-солиден играч.

Check Also

основна цел на покер играча

Крайната цел на един солиден покер играч

В последните години онлайн покер се промени тотално и най-вероятно тези промени са завинаги.В тези …

Вашият коментар

Powered by Live Score & Live Score App