HOT NEWS !
Home / POKER SCHOOL / Omaha

Omaha

Омаха покер

За тези играчи, които вече са запознати с Texas Hold’em, научаването на Omaha е естествена прогресия и стъпка към разширяване на своите покер хоризонти. В действителност, двете игри имат толкова много прилики, че Omaha беше масово назована като „Omaha Hold’em.“

И при двете игри играчите ползват общи карти(раздават се общи карти в средата на масата с лицето нагоре)и е необходимо да съставят най-добрата ръка като ползват раздадените им скрити карти. В Omaha обаче всеки играч получава по четири скрити карти и трябва да използва само две карти, за да създаде най-силната ръка.Това е най-важното правило в Omaha и тъй като то се забравя доста често от начинаещите играчи на Omaha , то си струва да се повтори: Omaha играчите трябва да използват точно две скрити карти, за да създадете ръката си (нито повече, нито по-малко).
Например ако държите туз купа в ръката си и на пота има четири купи, не си мислете, че имате флъш,вие задължително трябва да използвате две карти от ръката си и три от дъската така, че нямате флъш в този случай :).

Omaha основно се играе в две разновидности High/Low и High. За тези които правят прехода към Omaha от Hold’em, или никога не са играли игри с разделен пот, най-добре да започнат с Omaha High, която е и най-разпространена. При Omaha High играчите трябва да направят най-високата ръка като всеки залог не може да бъде по-висок от пота.За това се нарича и Pot Limit Omaha като доста често можете да срещнете и съкращението PLO което означава същото.

В Omaha High/Low играчите се състезават за най-високата и най-ниската ръка.Правилата са малко по-сложни и пота често се разделя между двама или повече играчи.

Check Also

основна цел на покер играча

Крайната цел на един солиден покер играч

В последните години онлайн покер се промени тотално и най-вероятно тези промени са завинаги.В тези …

Вашият коментар

Powered by Live Score & Live Score App