HOT NEWS !
Home / POKER SCHOOL / Размера на залозите е критично важен за успеха !

Размера на залозите е критично важен за успеха !

размер на залога

Вие никога няма да отидете в магазина и да платите повече за нещо което струва по-малко нали ? Разбира се, че не бихте платили, но нека да предположим, че вие нямате нищо в определен пот в No Limit Holdem и искате да блъфирате.На теория когато блъфирате вие поръчвате продукт и този продукт е пота. Ако разгледаме ситуация на heads-up с $20 пот и вие нямате нищо на ривъра.Вашия опонент чеква и до момента не е имало никакви действия.

Вие решавате, че блъфа има стойност и така решавате да направите залог, но колко голям трябва да бъде той ?Нека да предположим, че вие ​​и вашият опонент имате $ 200 на масата и залозите са на стойност $ 0,50 – $ 1,00.Ако заложим $ 1, което е минимума за масата би било глупаво! Този залог не само ще предложи коефициент 1 към 21, но той ще изглежда подозрителен и дори може да предизвика вашия опонент да блъфира с ри-рейз.Също така всяка слаба ръка или дори Асо хай може да плати просто защото може това да е най-добрата ръка, а цената е само $1.

Това очевидно не е това което искате докато блъфирате, като очевидно вие не искате да ви бъде платено. И така ако не искате да ви бъде платено тогава защо е грешно да заложите всичко(All-in) ? При един такъв залог определено ще ви бъде платено само от силна ръка,но да отидете от едната крайност в другата дори е по-лошо и е огромна грешка. Да рискувате $200 за да спечелите $20 е много слабо отиграване,при подобен залог е твърде вероятно да получите плащане от играч който не ви вярва, такъв който държи силна ръка или просто от слаб колинг стейшън и вашите $200 долара отиват в историята.

Ако опонента ви има боклуци и ще фолдне в пот от $20, то тогава е напълно ненужно да рискувате $180. Така, че кой е оптималния залог между тези две граници от $1 до $200 ? За да разбрем по-добре нека се поставим на мястото на опонента ви и да видим какво бихме направили срещу различните размети на залозите.

Ако нямам нищо при залог размера на пота който е $20 ще фолдна.При това положение ако ми заложат $15 също бих фолднал без да се замисля.Така, че няма нужда да наливаме излишни количества пари в пота. Защото всеки път когато опонента Ви не фолдне и вие сте заложили повече от необходимото вие буквално ще губите пари. В тази ситуация нормалния залог е $12.Замислете се ако например вие залагате всеки път по $40 вместо $12.Вие ще губите всеки път по $28 !

Check Also

Омаха покер

Omaha

За тези играчи, които вече са запознати с Texas Hold’em, научаването на Omaha е естествена …

Вашият коментар

Powered by Live Score & Live Score App